четвер, 23 червня 2011 р.

Модуль 8. Рефлексія за підсумками навчання

Тепер, коли Ви завершили курс, подумайте яка інформація для Вас була цінною і поділіться своїми ідеями щодо поліпшення курсу.

Запишіть свої враження про навчання за цією програмою.

Що було особливо складним?
Як пройдений курс вплине на Ваше викладання?
Ваші рекомендації організаторам?
Ваші рекомендації викладачам курсу?
Побажання колегам з якими Ви навчалися.

19 коментарів:

  1. Для мене особисто неочікуваними і тому складними (а іноді навіть непереборними) стали технічні проблеми - іноді неможливо було зайти на сайт з матеріалами курсу. Все інше викликало цікавість та бажання спробувати зробити якщо не 100% якісний продукт, то хоча б наблизитись до цього показника. Цікавими були нові акцентив оцінюванні діяльності учнів у проекті - те саме те, чого мені особисто не вистачало і що я буду використовувати надалі. Організаторам і викладачам курсу хочу висловити пропозицію використовувати он-лайн чат для спілкування учасників групи з метою обговорення теоретичних питань. На мою думку така он-лайн дискусія була б цікавою для вчителів ще і з точки зору отримання досвіду участі у дискусійному чаті в ролі учнів.
    Колегам бажаю творчих успіхів і реалізації задумів - впевнена, що у кожного з нас сформувались нові ідеї, тож нехай вони переростуть у реальні проекти. Хотілося б реалізувати спільний проект з колегами з інших навчальних закладів німецьокї мовою, тому якщо є пропозиції - чекаю!
    Івашньова С.В.

    ВідповістиВидалити
  2. Спочатку складнощі викликав темп роботи над курсом, але десь до модуля 5 все вирівнялось. Матеріали/, з якими я познайормилась в ході цьогокурсу викликали гостре бажання використати їх на практиці. Організаторам можна порекомендувати створити вебінари з особливо спірних тем курсу, які викликають більшість питань у слухачів.
    Колегам бажаю творчого підйому, натхнення і сил та часу все це втілити!
    Пузир Т.В.

    ВідповістиВидалити
  3. Досить цікавим видався курс Інтел ТЕО - насиченим, цікавим, запам'ятався! Хочеться подякувати організаторам та викладачам за підготовлені матеріали, які можна буде використати у своїй роботі з учнями. Сподіваюсь, що викладачі не сваритимуть за неточності, допущені у роботі. Колегам бажаю відпочити до 1 вересня та з новими знаннями приступити до роботи у новому навчальному році!

    ВідповістиВидалити
  4. "Вік живи - а ще два життя навчайся!" :-)
    Завдяки цьому курсу я подивилась на "Intel(R) Навчання для майбутнього" і взагалі на використання проектної діяльності під час навчального процесу зовсім по-іншому! Неначе Америку відкрила для себе!
    Дякую організаторам навчання що таки "затягли" мене сюди і дали зрозуміти, що не така я вже й розумна ;-)!
    Всім іншим колегам хочу подякувати за цікаві думки, ідеї проектів і приємне спілкування!

    ВідповістиВидалити
  5. Я ще не вийшла на роботу (3 роки вдома), а вже з головою пірнула в світ проектів. Складним було знаходження часу в домашніх умовах для роботи в модулях, але ж для цього ще є ніч, коли всі домашні сплять. Це мій перший дистанційний курс, дуже дякую, що запросили))
    Я також відкрила для себе нові горизонти, можливості у порівнянні з "Інтел. Навчання для майбутнього".
    Використання рефлексії візьму в широке користування, можливо домашню роботу буду в блозі перевіряти))
    Організаторам й викладачам - велике спасибі. Викладачам треба було бути суворіше з нами, давати "нагоняй" за відставання. Бажаю викладачам гарного відпочинку, нових вдалих курсів, плідної роботи з нами.
    Колегам дякую і бажаю гарних проектів, відпочити перед школою і з новими силами в бій!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Найбільш складним для мене був 4-й модуль через об'єм роботи і поки добре освоїлась з вікі-середовищем. Іноді виникали проблеми із спотворенням презентацій під час їх розміщення на ресурсах.
    Думаю, завдяки удосконаленню системи оцінювання проектів, вони стали більш придатними до застосування в шкільній практиці. Думаю використаю багато ідей по оцінюванню в своїй роботі.
    Організаторам бажаю і в подальшому удосконалбвати проектну діяльність, вдячна за організацію таких навчань. Вперше беру участь в дистанційних курсах, думаю, що варто організовувати ще хоча б одне очне заняття в кінці роботи, бо дуже цікаво змоделювати ще і захист проектів.
    Нашим викладачам велика, велика подяка за їх величезну роботу. Їх професійність, компетентність та терпіння допомогли успішно завершити навчання.
    І колегам і нашим викладачам бажаю гарно відпочити, бути готовими до всього, що принесе нам новий навчальний рік. Всім натхнення і 25 годин в добі, щоб все всигати!
    Тиненик Ірина

    ВідповістиВидалити
  7. Для мене, не знаю чому, самою складною була рефлексія.
    Оскільки сьогодні Інтернет є майже в кожного учня, то я подальшій своїй роботі буду організовувати такі проекти з учнями
    Оскільки даний курс був придбаний Україною, то бажано перевести його на українську мову
    Викладачам велика подяка за їх роботу
    Колегам гарної і не формальної відпустки

    ВідповістиВидалити
  8. Даний курс є безумовно цікавим, а особливо складним було те, що вже якоби літо і не вистачає часу, не все зробила так як потрібно
    Викладачам велике спасибі і нових "учнів", а оскільки вже відпустки то гарно відпочити, набратися нових сил
    Колегам теж гарного відпочинку та подяка за співпрацю.
    Людмила Олефіренко

    ВідповістиВидалити
  9. Дякую тренерам та організаторам курсу за надану можливість навчання!!!
    Завдяки курсу отримала неоціненний досвід, НОВІ знання - як теоретичні, методичні, так і практичні навички (у Вікі та з гугл-документами на такому рівні раніше не працювала).
    Дещо складними (правильніше, не досить зрозумілими)в роботі були перші кроки у вікі, особливо прикріплення документів.
    Побажання організаторам: додати можливість "он-лайн" спілкування, можливо як відео-конференція, спілкування в чаті для вирішення поточних питань. Проектна діяльність завдяки такому курсу піднялася на абсолютно новий сучасний рівень, і втілити такий проект у школі є набагато цікавішим і результативнішим для учнів та й вчителя.
    Я стільки НОВОГО дізналася і навчилася!!!
    З'явилося маса нових ідей, особливо по організації рефлексії, оцінюванню, використанню ІКТ в навчанні. Отримала задоволення від спілкування з колегами.
    Дякую тренерам за їх працю, професіоналізм та компетентність, і за терпіння:)
    Гарного відпочинку всім - і колегам, і тренерам! Щоб з новими силами, ідеями та натхненням в новому навчальному році втілювати проекти та створювати нові!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Особливо складним було "підганяти" оцінювання під готовий проект іноді доводилось змінювати вже готовий проект. Технологія передбачає що спочатку є критерії оцінювання а вже потім проект згідно них створюється. Розробити все спочатку на 100% правильно завадив брак часу. Пройдений курс перш за все допоможе учням у розміщенні матеріалів у мережі. Ми тепер знаємо де, і знаємо як. Організаторам бажаю продовжувати у тому ж дусі, а викладачам та колегам відпочити та подивитись за вікно там ЛІТО!!!

    ВідповістиВидалити
  11. Для мене, як для гуманітарія робота була складною в технічному плані і в термінах роботи над проектом. Але задоволення від навчання в середовищі веб 2.0 покриває усі негаразди. Багато чого використаю у своїй подальшій роботі, бо до тепер вважала, що знаю про проекти майже все, що вони вже "нецікаві, набридливі, одні й ті ж". Тепер бачу нові горизонти у використанні ПТ. Важко було навчатися дистанційно, хочеться поради "поруч", але, хто не вчиться, тому і нецікаво. Вдячна тьюторам, колегам за співпрацю , бажаю натхнення у подальшій роботі, вдячних учнів і "понимающей" адміністрації. Життя не стоїть на місці, тому - до нової роботи та навчання. Рябуха

    ВідповістиВидалити
  12. Для мене самим складним було привести у відповідність оцінювання мого проекту із вибраною темою, так як проект включає в себе матеріали, які вивчаються у різних класах. Мені хотілось, щоб матеріали модуля 5 були запропоновані раніше, скажімо після модуля 2. Тепер я знаю, як можна чітко організувати роботу за проектною технологією при вивченні конкретної теми з математики за програмою. Так як ми живемо далеко від обласного та районного центрів, то дистанційне навчання – це гарний спосіб отримати нові знання, поспілкуватись з колегами з даних проблем. Однак мені не вистачає після завершення курсу ще одного очного туру, хоч би на один день, щоб почути і побачити представлення проектів безпосередньо авторами та відгуки про свій проект, бо не завжди можна помітити всі ідеї, які закладені автором у проект та Інтернет не завжди працює якісно і швидко. Бажаю всім колегам гарного відпочинку після виконаної роботи і сподіваюсь ще працювати з Вами над втіленням інших цікавих проектів.

    ВідповістиВидалити
  13. Для мене вивчення цього курсу було зовсім новим і вперше, тому важко сказати що було найскладнішим. Але під час навчання я дізналась і навчилась багато нового. Всі модулі були цікаві. Труднощі інколи виникали від невміння користуватись веб-ресурсом, але мені допомогали в цьому наші викладачі курсу, дуже вдячна Ользі Валентинівні. Обов'язково буду застосовувати набуті знання на практиці. Сподобалась робота в блозі, робота з вікі-статтею, а ще я навчилась працювати з google-документами та в slidehare, це варто застосовувати у практичній діяльності. Але хотілося хоча б один очний тренінг з викладачами та колегамив середині курсу, або в кінці.
    Викладачам та колегам хочу побажати гарної відпустки, добре відпочити та надхнення у подальшій роботі і до зустрічі. Плічко О.

    ВідповістиВидалити
  14. Складним було розміщення матеріалів в Вікі, робота з гугл-документом. Дуже цікаво і корисно. Згодна з Ольгою Гребенюк, що не вистачає очного тренінгу в середені курсу або на завершенні. У кожного мабуть були питання саме технічного характеру, а спілкування он-лайн допомагає вирішити проблему, але іноді не дає розуміння. До того ж типові проблеми забирають багато часу у тренерів. Дякую тренерам та учасникам за співпрацю, бажаю гарного відпочинку!

    ВідповістиВидалити
  15. Даний курс є дуже цікавим. Але особисто для мене не все було просто,в звязку з тим ,що досвіду роботи з дистанційним навчанням немаю.Дуже цікаво було перечитати думки колег.Багато чого використаю у своїй подальшій роботі.Організаторам вдячна за навчання.Дякую викладачам та колегам,бажаю гарного відпочинку та успіхів у подальшій роботі.
    Людмила Левченко

    ВідповістиВидалити
  16. Данний курс є цікавим та актуальним. Складність курсу, мало часу отже крім самого курсу у людей є інша робота.
    Дистанційний напрямок методів проектів мені сподобався більше ніж попередній, тому буде цікавіше використовувати його на практиці і для дітей.
    Великий респект викладачам за швидку реакцію оцінювання данного проекту(таблиця результатів оновлювалася кожного дня)
    Колегам бажаю залишити пизитивний настрій від курсу до початку нового навчального року. Мірошниченко Олександр Іванович

    ВідповістиВидалити
  17. Курс дуже цікавий і корисний. Багато матеріалів були для мене зовсім новими. Звісно буду використовувати їх у подальшій практиці. Зявилась маса нових ідей. Велике спасибі викладачам даного курсу. Учасникам і викладачам бажаю нових творчих звершень та гарного змістовного відпочинку.
    Людмила Тищенко

    ВідповістиВидалити
  18. Мені сподобалося навчання на дистанційних курсах, але проблеми виникали, особливо під час роботи з незнайомими середовищами. Було втрачено багато часу. Але тепер маю досвід з проведення обговорення, рефлексії, навчилась працювати з Гугл-документами та у Вікі.(все потрібно ще вдосконалювати, а інтерес з’явився). Моє відставання під час проходження курсу було і з моєї вини (літо, інші проблеми) та не можливості в будь-який час зайти на сайт дистанційного курсу.
    Завжди надавала перевагу проектній технології. Але Інтел ТЕО відкрив нові горизонти у використанні методу проектів у шкільній практиці. Погоджуюсь з Юрієм, потрібно переглянути систему оцінювання проектів. В даному курсі звертається увага саме на це.
    Організаторам хочу щиро подякувати за те, що вони запросили мене взяти участь в даному курсі, за організацію, проведення тренінгу та за турботу і підтримку, яку вони виявляли під час очної та заочної роботи. Сподіваюсь, що у Вас буде достатньо часу на відпочинок. Дякую.
    Колегам хочу побажати доброго відпочинку влітку, як кажуть і душею, і тілом. Нехай нові знання надихнуть Вас на геніальні відкриття у проектній технології. Дякую. Сподіваюсь, що на наступному тренінгу ми з Вами зустрінемося.
    Антоніна Мельник

    ВідповістиВидалити